Kycklingpaj á la Suss

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Min absoluta favorit bland pajer.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g margarin
  • 1 krm salt
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 dl créme fraiche
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl hackad gul lök
  • ½ dl hackad äpple
  • 1 vitlök
  • 1 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 1 grillad kyckling
  • Instruktioner

    1. Lägg i det kalla margarinet, salt samt mjölet i en mixer och kör väldigt kort stund. Knåda snabbt ihop degen och platta ut den i en plastpåse. Låt den ligga i kylen 1 timme.
    2. Hacka löken och stek den. Bena ur den grillade kycklingen och skär i bitar. Blanda ihop cream fraiche, chilisås, löken, äpple, curryn, salt samt pressad vitlök. Rör ner kycklingen i créme fraicheröran.
    3. Tryck ut pajdegen i en pajform och grädda den mitt i ugnen 10-12 minuter på 200 grader. Ta ut degen och lägg på kycklingröran. Grädda ytterligare 18-20 minuter på 120 grader. Serveras med grönsallad.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dolores 1 oktober 2009

    Min absoluta favoritpaj ! Håller med Tok - Inga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben