Kycklingpaj med äpplen och curry

Serverar: 4-6 portioner

Smaskens.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • 1 tsk curry
  • Matfett till stekning
  • 2 dl créme fraiche
  • ½ msk (stark) chilisås
  • 1 syrligt äpple
  • Salt
  • Peppar
  • 1 fryst smördegsrulle
  • Uppvispat ägg till pensling
  • Garnering
  • Äppleklyftor
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Plocka isär den grillade kycklingen och skär den i småbitar. Fräs pressade vitlöksklyftor, hackad lök och curry i matfett i en gryta. Tillsätt créme fraiche, chilisås och rivet äpple. Smaka av med salt och peppar.
    2. Tina smördegen. Lägg fyllningen i en pajform och täck med smördegen. Skåra med en vass kniv ut ett rutmönster i pajlocket. Spara några remsor som fästs med uppvispat ägg runt kanten som dekoration. Grädda i 200º 10-15 min.
    3. Garnera med äppelklyftor och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben