Kycklingpaj med bacon, ost och champinjoner

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

Enkel och uppskattad paj att bjuda på och tillsammans med en god sallad blir det en fullträff. Experimentera gärna med egna favoritkryddor...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g margarin
  • 5 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling
  • 1 burk champinjoner
  • 150 g riven ost
  • 1 pkt bacon, skuret i mindre bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, helst gräddmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Pensling
  • 1 vispat ägg
  • Instruktioner

    Arbeta ihop mjöl, matfett och vatten till en pajdeg. Låt degen vila i kylskåp 1 timme. Kavla ut degen och klä en form (ca 26 cm i diameter). Spara lite deg till ett lock. Förgrädda i 225 grader i 10 minuter. Ta bort skinnet från kycklingen och skär i mindre bitar. Lägg kyckling, svamp, ost och bacon i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i. Lägg på deglocket och pensla med ägg. Stick några hål i locket. Grädda vidare i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben