Kycklingpaj med vitlök, soltorkade tomater och gröna oliver.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Trevlig bjudpaj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 75 g kallt smör
  • 3/4 dl kesella gourmet
  • form (ca 21 cm i diameter)
  • Fyllning
  • 50 g soltorkade tomater
  • 75 g gröna oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm rosmarin
  • 3 ägg
  • 100 g färsk parmesan
  • 350 g grillad eller kokt kyckling
  • 1 3/4 dl kesella gourmet
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, smör och kesella i en matberedare och kör till en deg. 2. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna av formen 3. Ställ formrn i kylen. 4. Dela och kärna ur oliverna. Finhacka vitlök, rosmarin och riven parmesan grovt. Skär kycklingen i bitar och blanda allt i en skål. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. 5. Lägg blandningen i formen. 6. Vispa samman ägg, kesella och grädde och häll över pajen. 7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min 200 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    croos1 16 juli 2013

    Vilken jätte god paj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben