Kycklingpaté med majs

Serverar: 8 portioner

Keso och färska örtkryddor gör den här patén extra läcker. Den kan serveras varm som en kvällsmåltid eller kall på lunchbuffén.

Ingredienser

  • 10 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 msk grovkornig senap
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk hackad dill
  • 3 äggvitor
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • ½-1 tsk salt
  • ½ dl keso eller kesella, mager
  • 1 burk Konserverade majskorn ca 420 g
  • Smör eller margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en avlång bakform lätt med matfett.
    2. Skär kycklingfiléerna i små tärningar och finfördela köttet ytterligare i en matberedare med knivblad.
    3. Skala och skär löken i mindre bitar. Tillsätt dem till matberedaren medan den går. Kör tills allt har blivit finfördelat och väl blandat. Ta bort eventuella senor och fett som har fastnat på kniven.
    4. Fortsätt att låta matberedaren gå och tillsätt senap, hackad persilja och dill, äggvitor, peppar, salt och färskost. Kör tills blandningen är jämn och slät. Häll upp blandningen i en skål och blanda ner de avrunna majskornen.
    5. Häll smeten i den smorda bakformen och pressa så att den packas hårt. Jämna till ytan och grädda den i 40 minuter eller tills färsen stelnat. Låt svalna något och skär den i cm-tjocka skivor. Servera patén varm eller kall med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben