Kycklingpiccata med frästa tomater och matvetesallad

Serverar: 4 portioner

Äkta piccata görs kalvkött och steks i stora mängder av olja och smör för att bli riktigt frasig. Här är en variant med kyckling och i en smalare version. Gott, enkelt och festligt!

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé, gärna tunnskuren
  • 50 g parmesanost
  • 2 ägg
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl matvete
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 100 g rucola
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Riv osten och blanda den med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Dela eventuellt kycklingfiléerna i tunna skivor. Blanda dem i ostsmeten.
    2. Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tomater, lök och vitlök i 2 msk olja ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Koka matvetet i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner rucolan i det kokta vetet.
    4. Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 minuter per sida. Servera dem med tomater och matvete.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben