Kycklingpiccata med frästa tomater och matvetesallad
Serverar: 4 portioner
Äkta piccata görs kalvkött och steks i stora mängder av olja och smör för att bli riktigt frasig. Här är en variant med kyckling och i en smalare version.
Gott, enkelt och festligt!
Ingredienser
500 g kycklingfilé, gärna tunnskuren
50 g parmesanost
2 ägg
400 g körsbärstomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl matvete
1 hönsbuljongtärning
100 g rucola
Salt
Nymald svartpeppar
Olivolja
Instruktioner
Riv osten och blanda den med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Dela eventuellt kycklingfiléerna i tunna skivor. Blanda dem i ostsmeten.
Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tomater, lök och vitlök i 2 msk olja ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Koka matvetet i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner rucolan i det kokta vetet.
Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 minuter per sida.
Servera dem med tomater och matvete.