Kycklingris på thaivis

Serverar: 4 portioner

En god allt-i-ett-rätt med kyckling, sparris, zucchini och svamp ger en enkel, god och mättande måltid.

Ingredienser

  • 400 g kycklingbröstfiléer
  • 1 stor röd chili
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 tsk fisksås
  • 3½ dl långkornigt ris
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 knippe sparris, ansad, skuren i 2 cm bitar
  • 2½ dl shiitakesvamp, skivad
  • ½ zucchini, skivad
  • 2½ dl koriander, hackad
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg kycklingen i en skål och tillsätt ingefära, fisksås och chili. Blanda väl så att kycklingen täcks av såsen och ställ åt sidan.
    2. Skölj riset väl under rinnande kallt vatten tills vattnet är klart. Låt riset rinna av väl och lägg det i en stor tjockbottnad kastrull. Fyll på med vatten så att vattenytan är 2 cm över riset.
    3. Koka upp riset, sänk till låg värme och sjud mycket svagt.
    4. Lägg kycklingen på riset i kastrullen och lägg på salladslök, sparris, svamp och zucchini. Lägg på ett tättslutande lock och låt sjuda svagt 18-20 minuter tills riset är färdigt och kycklingen genomkokt.
    5. Ta kastrullen från värmen och servera genast med koriandern strödd ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben