Kycklingsallad med ädelost, fikon, björnbär och balsamico
Serverar: 4 portioner
En supergod sallad med både sälta, sötma och nötighet.
Ingredienser
1 grillad kyckling
50 g rucola
1 endivesalladshuvud
4 färska fikon
100 g ädelost
40 g pistagenötter
Rödlök och björnbär i balsamico
1 rödlök
1 dl balsamvinäger
2 msk mörkt muscovadosocker
100 g björnbär
Instruktioner
Skala rödlöken och skär den i klyftor. Låt sjuda tillsammans med balsamvinäger och socker i en liten kastrull i 5 minuter. Ta av från värmen och vänd ner björnbären. Låt svalna.
Plocka allt kött från kycklingen och dela det i mindre bitar. Skölj och torka rucola och bladen från endiven. Dela fikonen i kvartar. Dela osten i mindre bitar. lägg upp alltsammans på en stor skärbräda eller ett fat och skeda över rödlök och björnbär i balsamico. Hacka pistagenötterna grovt och strö över salladen.