Kycklingsallad med ädelost, fikon, björnbär och balsamico

Serverar: 4 portioner

En supergod sallad med både sälta, sötma och nötighet.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 50 g rucola
  • 1 endivesalladshuvud
  • 4 färska fikon
  • 100 g ädelost
  • 40 g pistagenötter
  • Rödlök och björnbär i balsamico
  • 1 rödlök
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 100 g björnbär
  • Instruktioner

    1. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Låt sjuda tillsammans med balsamvinäger och socker i en liten kastrull i 5 minuter. Ta av från värmen och vänd ner björnbären. Låt svalna.
    2. Plocka allt kött från kycklingen och dela det i mindre bitar. Skölj och torka rucola och bladen från endiven. Dela fikonen i kvartar. Dela osten i mindre bitar. lägg upp alltsammans på en stor skärbräda eller ett fat och skeda över rödlök och björnbär i balsamico. Hacka pistagenötterna grovt och strö över salladen.
    3. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben