Kycklingsallad med bönor

Serverar: 4 portioner

God och mättande sommar lunch.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Haricots verts
  • 1 kruka sallat
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1/2 rödlök
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad lime
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
  • Marinad
  • 4 msk sweet chili
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Blanda sweet chili, soja, ingefära och olja, och låt kycklingen marinera medan du gör salladen.
    2. Koka haricots vertsen i 3 minuter. Dela den i mindre bitar. Skölj sallaten och tomaterna, dela sallaten i bitar och tomaterna på mitten.
    3. Skölj bönorna väl och skiva löken. Blanda allt i en skål. Dela varje filé på mitten och stek i smör- och rapsolja. Krydda kycklingen med salt och peppar om det behövs.
    4. Blanda salladen med olja och limesaft. Servera med kyckling, sallad och rostade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben