Kycklingsallad med currydressing och strössel

Serverar: 4 portioner

Här har du en riktig sommarsallad med härlig dressing och knaprigt strössel. Gör gärna dubbel sats av strösslet, så har du till fler måltider.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 600g
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 romansallad
  • 2 nektariner
  • 1 gurka
  • Dressing
  • 1 msk curry
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • Strössel
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 msk russin
  • ½ tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingfiléerna i olja ca 8 minuter på varje sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och låt dem kallna. Riv salladen i mindre bitar. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala, halvera och gröp ur kärnorna ur gurkan. Skär den i halvmånar.
    2. Blanda ingredienserna till dressingen. Rosta sesam- och pumpafrön i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Blanda fröna med russin och flingsalt.
    3. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda dem med sallad, nektariner och gurka. Häll över dressingen och servera salladen med strösslet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben