Kycklingsallad med ingefära

Serverar: 6 portioner

Ingefära och soja ger smak åt den här annorlunda men underbara kycklingsalladen. Den är perfekt att förbereda inför bjudningen.

Ingredienser

  • 300 g kokt kycklingkött
  • 100 g vattenkastanjer
  • 1 gul lök
  • 2 slanggurkor
  • Dressing
  • 1 dl naturell lättyoghurt
  • ½ dl lätt majonnäs
  • 1 msk riven färsk ingefära eller 1 msk malen
  • 2 tsk soja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet i bitar. Hacka vattenkastanjerna grovt. Skala och hacka löken fint. Skala och skiva gurkorna.
    2. Dressing: Vispa ihop yoghurt, majonnäs, ingefära, soja, vitlök och peppar till en jämn sås.
    3. Blanda kyckling, vattenkastanjer och lök. Blanda väl.
    4. Häll dressingen över kycklingblandningen och se till så att ingredienserna täcks av dressingen. Lägg ut gurkorna på tallrikar och portionera upp salladen ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben