Kycklingschnitzel med grönsaksmuffins och ädelostcrème

Serverar: 4 portioner

Ett LCHF-recept jag testat som faktiskt var riktigt gott. Här saknade man inte potatis direkt. Jag är inte förtjust i oliver så de hoppade jag över.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ädelostcrème
  • 150 g ädelost
  • 1 dl crème fraîche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grönsaksmuffins
  • I dl strimlad purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 soltorkade tomater, finhackade
  • ½ dl urkärnade svarta oliver
  • 75 g fetaost
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader och gör först muffinsen. Blanda purjolök, skalad och finhackad vitlök, soltorkade tomater och oliver i en skål. Smula ner osten och blanda ner ägg, grädde, salt och peppar. Fördela blandningen i 4 muffinsformar och grädda i ca 25 minuter.
    2. Blanda smulad ädelost med crème fraîche, salt och peppar. Ställ crèmen kallt.
    3. Dela kycklingfiléerna på längden så att det blir tunna schnitzlar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek filéerna 2-3 minuter på varje sida. Strö över salt och peppar.
    4. Servera schnitzlarna med varsin grönsaksmuffins, en klick ädelostcrème, alfagroddar och ärtskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben