Kycklingsoppa med äpple och curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mager och mycket god höstsoppa.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 äpplen, skalade och urkärnade
  • 1 msk curry
  • 2 dm purjolök
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 1/2 l vatten
  • 1/2 l äppeljuice
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar. Fräs dessa i oljan, tillsammans med curryn, i några minuter i en gryta. Tärna eller skiva , morötter och palsternacka, strimla purjolöken. Blanda i dettta i grytan. Häll på vatten, äppeljuice och lägg i buljongtärningen.
    2. Salta och peppra och låt småkoka i 15 minuter. Skär äpplena i bitar och blanda i när det är några minuter kvar. Servera gärna med grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben