Länsmansgårdens vitvinssås

Serverar: 3 portioner

En fisksås med väldigt mycket smak!

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1,2 dl vitt vin
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 ½ fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • Krabb- och hummerost (Fjällbrynt)
  • Dill
  • Gräslök
  • Socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Finhacka och fräs löken i lite smör. Häll på vinet och balsamvinägern och koka ihop några minuter. (ca 5) Sila bort löken. Häll på grädde, mjölk och lägg i buljongen. Tryck ut ca 5cm av osten i såsen och rör om. (var försiktig då smaken annars lätt tar överhanden) Salta och peppra efter behag. Red ev såsen om du önskar den tjockare. Blanda i finhackad dill och gräslök eller servera det vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben