Lätt kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 4 morötter
  • 2 citrongrässtjälkar
  • ½ l vatten
  • 2 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk maizena ljus redning
  • 10 soltorkade tomater utan olja, mild
  • 4 mild feferoni (eller Kebabfeferoni
  • om du önskar starkare smak)
  • Instruktioner

    Skär morötterna i stavar. Skala löken och skär den i klyftor. Skär en skåra i citrongräset och banka till den grova sidan lätt med t ex en liten kastrull, så att det splittras lite. Strimla soltorkade tomater och feferoni grovt. Skär kycklingköttet i stora kuber. Salta. Koka upp vatten med buljong, soya och balsamvinäger. Lägg i kycklingen och morotsstavarna. Låt koka 5 minuter. Lägg i löken och koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt soltorkade tomater och feferoni. Strö i redning under omrörning, låt koka ytterligare ca 3 minuter. Smaka av grytan med eventuellt mer salt.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben