Lätt och snabblagad kycklinggryta

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Snabb, smidig och mycket god. Perfekt för matlåda och frys!

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • 1-3 kryddmått svartpeppar
  • Ev redning (jag kör alltid med Maizena färdig redning)
  • Till servering
  • Ris i önskad mängd
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
    2. Hacka den röda och gröna paprikan i mindre bitar och bryn dem i stekpannan. Rensa kycklingen och skär bitar till önskad storlek. Lägg kycklingen i pannan när paprikorna mjuknat.
    3. Tillsätt grädde och mjölk, pressa i en klyfta vitlök och lägg i en köttbuljongtärning. Krydda med svartpeppar, gärna grovmalen - det blir finast! Smaka av med lite salt och red till önskad konsistens.
    4. Grytan brukar blir klar samtidigt som riset har puttrat klart.
    5. Mycket gott!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (1)

    antagligen 4 juli 2008

    Stek lite lök tillsammans med paprikan, samt använd tomatpuré. Supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben