lätta goda grova

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar

Lättbakta, goda och grova

Ingredienser

  • 1 pkt jäst (för söta degar)
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl solrosfrö
  • 1/2 dl linfrö
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 6 - 8 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Smält smör och blanda med vattnet. (37 grader) Häll över degvätskan över jästen. När jästen smält, blanda då i resten av ingredienserna. Jäs i bunken i 30 min. Baka ut till 24 st bullar eller 2 st limpor Jäs på plåt i 20 min (det dryga med limpor) Grädda i mitten i 225 grader i 18-20 min (limpor i 175 grader i ca 35 min.)

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (1)

    miraaa 5 december 2009

    Man kan tillsätta 1 dl fiberhavregryn eller vanlig havregryn i degen.Jag använde kruskakli istället för vetekli, hela familjen tyckte att bullarna var jättegoda!

    Relaterade Artiklar

    Odla vintergrönt
    På vintern är det härligt att kunna odla sina egna purfärska grönsa...

    Grodda hemma
    Grodda kan du göra året runt men nu är det särskilt hög tid inför sall...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben