Serverar: 24 portioner
Tid: 2 timmar
Lättbakta, goda och grova
Smält smör och blanda med vattnet. (37 grader) Häll över degvätskan över jästen. När jästen smält, blanda då i resten av ingredienserna. Jäs i bunken i 30 min. Baka ut till 24 st bullar eller 2 st limpor Jäs på plåt i 20 min (det dryga med limpor) Grädda i mitten i 225 grader i 18-20 min (limpor i 175 grader i ca 35 min.)
Odla vintergrönt
På vintern är det härligt att kunna odla sina egna purfärska grönsa...
Grodda hemma
Grodda kan du göra året runt men nu är det särskilt hög tid inför sall...
Man kan tillsätta 1 dl fiberhavregryn eller vanlig havregryn i degen.Jag använde kruskakli istället för vetekli, hela familjen tyckte att bullarna var jättegoda!