Lätta laxpuddingen

Serverar: 4 portioner

Med zucchini och kesella.

Ingredienser

  • 400 g gravad lax
  • 6-8 kokta potatisar
  • 1 liten zucchini
  • 1 lök
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 dl kesella (10%)
  • 4 dl mellanmjölk
  • 3 ägg
  • 4 tsk flytande margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skiva potatis och zucchini tunt. Skala och skiva löken fint.
    3. Skär laxen i mindre bitar. Varva potatis, zucchini, lök, lax och dill i en smord form.
    4. Rör ut kesellan i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, äggen, 0,5 tsk salt och 1,5 krm vitpeppar. Vispa till en slät stanning. Häll den i formen. Ringla över margarin.
    5. Grädda i 45 min eller tills stanningen stelnat i mitten.
    6. Servera gärna med en rättikssallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben