Lättaste kålpuddingen

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Snabb och supergod!

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 500 g blandfärs
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl mörk sirap
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Skär kålen i bitar om ca 2x2 cm, fräs hälften i smör, salta och peppra.
    2. Efter ca 10 minuter häll på ½ dl sirap och fräs ca 5 minuter till. Viktigt att röra om hela tiden. Häll över kålen i en smord ugnsfast form. Blanda färsen med grädden, den skall vara lös. Salta och peppra.
    3. Forma färsen till ca 1 om tunna kakor och täck hela kållagret. Fräs resterande kål precis som innan och häll över köttfärstäcket.
    4. Klicka små smörklickar över och sätt in i ugnen 225 grader i 20 minuter.
    5. Mumsigt! Servera med rårörda lingon och Mormor Annas gurkor.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben