Lag till kokta frysta kräftor

Om man vill sätta extra smak på de frysta kräftorna man köper i butiken...

Ingredienser

  • 1 kg färdigkokta frysta kräftor
  • 2 1/2 liter vatten
  • 1/2 dl fint salt (utan jod)
  • 10-15 stora dillkronor
  • 2 sockerbitar
  • 2 dl mörkt öl
  • Instruktioner

    Snabbtina kräftorna genom att spola dem i kallt vatten. Detta tar ca. 2 timmar. Häll bort spadet. Koka alla ingredienserna till lagen i ca 10 min. Ta upp dillkronorna. Lägg ner kräftorna i den heta lagen. När lagen svalnat, peta ner dillkronorna tillsammans med kräftorna. Låt kräftorna dra i kylen under ett dygn.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6
    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kräftdax!
    Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...

    Insjökräftan
    Kräftan är släkt med hummern och havskräftan men är mycket mindre. Sig...

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben