En kålpudding som blir lite fastare i konsistensen.
Ingredienser
500 g köttfärs
1 kg vitkål
1 dl grötris
4 dl mjölk 3%
1 gul lök
½ dl matfett flytande
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk ljus sirap
1 ägg
5 dl köttbuljong från tärning
1 dl ströbröd
Instruktioner
Hacka löken och bryn i gjutjärnsgryta eller stekpanna. Stek köttfärsen tillsammans med löken. Det går bra att steka i omgångar om man inte har en tillräckligt stor stekpanna eller en gjutjärnsgryta.
Bryn kålen som ska vara fint riven eller skuren i små bitar. Sjud i 30 min i gryta eller kastrull. Tag av från plattan och tillsätt sirapen samt den kokta risgrynsgröten, ägg och köttbuljongen. Om du använder en form måste den smörjas Lägg allt i en form som tål ugn alternativ gjutjärnsgryta. Strö över ströbröd. Sätt in i ugnen 1 timme på 200 grader.