Lainas kålpudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En kålpudding som blir lite fastare i konsistensen.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 kg vitkål
  • 1 dl grötris
  • 4 dl mjölk 3%
  • 1 gul lök
  • ½ dl matfett flytande
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 ägg
  • 5 dl köttbuljong från tärning
  • 1 dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och bryn i gjutjärnsgryta eller stekpanna. Stek köttfärsen tillsammans med löken. Det går bra att steka i omgångar om man inte har en tillräckligt stor stekpanna eller en gjutjärnsgryta.
    2. Bryn kålen som ska vara fint riven eller skuren i små bitar. Sjud i 30 min i gryta eller kastrull. Tag av från plattan och tillsätt sirapen samt den kokta risgrynsgröten, ägg och köttbuljongen. Om du använder en form måste den smörjas Lägg allt i en form som tål ugn alternativ gjutjärnsgryta. Strö över ströbröd. Sätt in i ugnen 1 timme på 200 grader.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben