Lamm- och potatisgryta

Serverar: 4 portioner

Denna långsamlagade lammgryta är lätt att tillaga och perfekt för en hungrig familj, dessutom är den näringsrik. 310 kcal/portion.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 4 fasta potatisar
  • 8 skivor lammkött, t ex karré eller kotlett från hals
  • 8 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk worcestershiresås
  • 2 msk hackad slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader. Skala och skiva morötterna och potatisen fint. Skär bort överflödigt fett från köttet.
    2. Lägg köttet i botten av en ugnsfast gryta som rymmer cirka 2½ liter. Lägg på morotsskivorna och potatisskivorna.
    3. Blanda buljongen med tomatpuré och worcestershiresås och blanda väl. Häll vätskan över köttet och rotfrukterna. Lägg på locket, sätt in grytan i ugnen och låt sjuda i ugnen cirka 2 timmar tills rätten är färdigkokt och köttet mört.
    4. Strö persilja över lammgrytan och servera sedan rätten direkt ur grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben