Lammburgare med baconaioli

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Låglaktos dessutom!

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl hackad persilja, basilika och/eller timjan
  • 2 msk smör eller margarin
  • Baconaioli
  • 60 g bacon
  • 2 dl majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt finhackad lök, ägg, salt, peppar och vatten och rör ihop. Vänd ner örterna. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3-4 minuter på varje sida.
    2. Baconaioli: Hetta upp en stekpanna och stek baconskivorna knapriga. Låt skivorna rinna av på hushållspapper. Hacka dem fint och blanda med resten av ingredienserna.
    3. Servera gärna med hamburgerbröd med kruskaklin och frön, salladsblad, skivade tomater och lökringar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben