Lammburgare med karamelliserad rödlök

Serverar: 4 portioner

Liquid smoke är ett extrakt på flaska som ger en riktigt rökig smak. Perfekt för att ge färsbiffarna en nygrillad känsla.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • ½ tsk liquid smoke (rökkoncentrat på flaska)
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rörsocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 50 g getost av chévre typ
  • 1 stor tomat
  • 4 salladsblad
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd (stora)
  • Ev klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Skala och finriv vitlöken. Blanda färs med ägg, liquid smoke, vitlök, persilja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Forma 4 färsbiffar av smeten. Sätt ugnen på 250 grader grill.
    2. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i ½ msk smör och ½ msk olja i en stekpanna. Tillsätt sockret och örr tills det lösts upp. Häll i balsamvinäger och krydda med timjan. Låt småkoka ca 3 minuter. Ta från värmen. Smula i getosten men ta bort ev skal.
    3. Stek färsbiffarna i ½ msk smör och ½ msk olja 3-4 mintuer på varje sida i en stekpanna. Dela hambugerbröden och lägg ut dem på ett ugnsgaller och värm i övre delen av ugnen ca 2 minuter. Skär tomaten i skivor.
    4. Fördela sallad och tomat på underdelen av bröden. Lägg på färsbiffarna och fördela rödlöksröran ovanpå. Lägg på överdelen av bröden och kläm till.
    5. Servera ev med klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben