Lammburgare med getostmousse och rostad rödlök

Serverar: 4 portioner

Saftig burgare som serveras med läckra tillbehör. Rostad lök får lite söt karamellig smak som passar jättebra till lamm.

Ingredienser

  • 4 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 600 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk malen spiskummin
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 100 g getost på rulle
  • 2 dl Crème fraiche Vitlök
  • Servering
  • 1 ask röda mangoldskott, ca 50 g
  • 4-8 rostade skivor rustikt lantbröd eller rågbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skiva rödlöken tunt och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och balsamicovinäger. Salta och peppra. Baka i ugn i ca 15 minuter eller tills löken börjar bli glansig och få lite färg.
    3. Knåda lammfärsen i en bunke och krydda med vitlök, spiskummin, salt och peppar. Forma till burgare. Mosa getosten med en gaffel och blanda med créme fraiche. Grilla burgaren eller stek den i lite smör i en grillpanna ett par minuter på varje sida.
    4. Servera burgaren på rostat bröd och toppa med mangoldskott, getostmousse och rostad lök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben