Lammburgare med röd pestopotatis

Serverar: 4 portioner

Hemgrillade saftiga burgare med god och färggrann potatissallad blir sommarens nya favorit. Servera gärna med hembakade hamburgerbröd.

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Röd pestopotatis
  • Ca 1 kg färskpotatis
  • 1 dl röd pesto, från burk
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • Ca 200 g körsbärstomater
  • 150 g fetaost
  • Färsk basilika
  • Servering
  • Eventuellt hamburgerbröd
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela i mindre bitar. Blanda potatisen med peston. Rosta pinjenötterna. Dela tomaterna och smula osten. Fördela nötter, tomater och ost över salladen. Strö på rikligt med basilikablad.
    2. Arbeta ihop lammfärs, hackad rosmarin, pressad vitlök, citronskal, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare och grilla över glöd, 3-4 minuter på varje sida.
    3. Servera de nygrillade burgarna med potatissalladen och eventuellt hamburgerbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben