Lammentrecôte med timjansky och söt couscous

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st lammentrecôte
  • 50 g smör
  • 1 knippe färsk eller 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk kalvfond (Bong)
  • 1 tsk honung
  • 1 dl rött vin
  • ev lite maizena till redning
  • Söt couscous
  • 2 dl couscousgryn
  • 2 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 hackad lök
  • 1 dl röd paprika i små bitar
  • 1/2 dl russin
  • 1/2 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • juicen från en liten apelsin
  • Instruktioner

    Börja med couscousen: koka upp vatten, salt och smör och häll över de torra grynen. Rör om, lägg på ett lock och ställ kastrullen på ett träskärbräde i c:a 8 minuter. Lägg under tiden 1 msk smör i en annan gryta och lägg i löken och paprikan som skall smälta långsamt på medelvärme. När löken är genomskinlig lägger man i russin, krossade tomater, tomatpuré, sambal oelek och honung. Låt det hela smälta ihop några minuter och häll sedan över honungen och apelsinjuicen. Smaka av med lite salt och peppar. Stek lammentrecôten i lite av smöret och lägg köttet på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen. Värm i samma stekpanna timjan, fond, vin och honung i några minuter. Red eventuellt av såsen med lite maizena. Klicka i resten av smöret i små klickar. Smaka av med salt och peppar. Blanda slutligen couscousgryn med tomatsåsen och skeda upp på tallrikar tillsammans med lamm och sky. Garnera gärna med lite färsk timjan.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben