Serverar: 4 portioner
Börja med couscousen: koka upp vatten, salt och smör och häll över de torra grynen. Rör om, lägg på ett lock och ställ kastrullen på ett träskärbräde i c:a 8 minuter. Lägg under tiden 1 msk smör i en annan gryta och lägg i löken och paprikan som skall smälta långsamt på medelvärme. När löken är genomskinlig lägger man i russin, krossade tomater, tomatpuré, sambal oelek och honung. Låt det hela smälta ihop några minuter och häll sedan över honungen och apelsinjuicen. Smaka av med lite salt och peppar. Stek lammentrecôten i lite av smöret och lägg köttet på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen. Värm i samma stekpanna timjan, fond, vin och honung i några minuter. Red eventuellt av såsen med lite maizena. Klicka i resten av smöret i små klickar. Smaka av med salt och peppar. Blanda slutligen couscousgryn med tomatsåsen och skeda upp på tallrikar tillsammans med lamm och sky. Garnera gärna med lite färsk timjan.