Lammfärsbiffar med morötter och currysvamp

Serverar: 4 portioner

Lammfärsbiffarna är smaksatta med lite hetare kryddor som cayennepeppar, spiskummin och koriander.

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • Morötter
  • 800 g morötter
  • 10 g babyspenat
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Currysvamp
  • 1 gul lök
  • 300 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk curry
  • 2 dl vatten
  • ½ svampbuljongtärning
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Färs: skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den och kryddorna i olivolja. Låt svalna. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla ca 10 min. Rör ihop alla ingredienserna till färsbiffen. Forma färsen till 4 biffar och stek dem i smöret ca 8 min per sida.
    2. Morötter: skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Strimla babyspenaten. Sila av vattnet och blanda morötterna med olivolja, salt ,svartpeppar och babyspenat.
    3. Currysvamp: skala och finhacka löken. Fräs löken med de hela champinjonerna i smöret. Blanda i curry och låt fräsa med 2 min. Häll på vatten och creme fraiche och smula i buljongtärningen. Koka ihop ca 10 min till en simmig konsistens. Salta och peppra.
    4. Servera lammfärsbiffarna med morötterna och currysvampen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Minander 12 januari 2013

    Fantastiskt gott! Jag hade lite matlagningsgrädde i kylskåpet så jag tog det istället för mjölk och turkisk yoghurt istället för crème fraiche. Hittade ingen svampbuljong så jag tog 3-4 matskedar svampsoppspulver. Kryddningen var perfekt enligt receptet. Serverade ris till rätten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben