Lammfärsburgare med chèvrekräm och rödbetschips

Serverar: 4 portioner

Alla vet ju att lamm, chèvre och rödbetor är en himmelsk kombination. Här samsas allt i en burgare!

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Rödbetschips
  • 3 rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Timjankvistar
  • Chèvrekräm
  • 200 g chèvreost
  • 1 msk flytande honung
  • ½ vitlöksklyfta, krossad
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Servering
  • 4 hamburgerbröd
  • Rucola
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Blanda lammfärsen med salt och peppar och forma till fina runda burgare. Stek dem i smör 4-5 minuter per sida.
    2. Skala och skär rödbetor och vitlöksklyftor i lövtunna skivor, gärna i matberedare. Lägg ut dem på ett bakplåtspapper, ringla över olivolja, strö på ett par nypor flingsalt och toppa med några timjankvistar. Rosta mitt i ugnen på 225 grader grillvärme i ca 10 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden och strö på lite mer flingsalt.
    3. Smula ner osten i en skål och blanda med honung, krossad vitlök, crème fraiche och smaka av med lite salt.
    4. Grilla eller stek bröden på varje sida och dela på mitten. Fördela rucola över 4 av skivorna, lägg på en nystekt lammfärsburgare, en klick chèvrekräm och några rödbetschips. Toppa med den andra brödhalvan och några fina timjankvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben