Lammfärslasagne med aubergine

Serverar: 4 portioner

Gör din lasagne lite annorlunda! Lammfärsens smak gör sig mycket bra i den här lasagnen tillsammans med pinjenötter och dill.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • 500 g lammfärs
  • Smör till stekning
  • Svartpeppar
  • 1 dl pinjenötter
  • 0.75 dl finhackad dill
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 400 g tomatsås på burk
  • Ostsås
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • Gratinering
  • 1 dl riven ost
  • Garnering
  • Pinjenötter
  • Hackad dill
  • Servering
  • Blandad grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka lök och skär aurbergine i skivor, stek i rikligt med olivolja. Det är viktigt att auberginen är mjuk och genomstekt. Salta. Stek lammfärsen i smör, salta och peppra. Blanda allt i en bunke och rör ner pinjenötter och dill.
    3. Smält smöret i en kastrull till ostsåsen. Vispa ner mjölet. Häll i mjölken, lite i taget, samtidigt som du rör. Låt såsen koka ca 5 minuter under omrörning. Rör ner 2 dl riven ost och smaka av med salt och peppar.
    4. Varva ostsås, lammfärsröra, lasagneplattor och tomatsås i en smord ugnsform. Börja och sluta med ostsås. Strö riven ost över. Grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
    5. Garnera med pinjenötter och hackad dill. Servera lasagnen med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben