Lammgryta med balsam och spenat

Serverar: 4 portioner

En vårlig gryta med lamm och spenat smaksatt med balsamsirap.

Ingredienser

  • 500 g benfritt lammkött
  • 1 msk smör
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 msk Crema di Balsamico eller balsamvinäger
  • 2 dl Kelda laga lätt
  • 80 g hackad färsk spenat
  • Tillbehör
  • Ris
  • Haricots verts
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Stek det i omgångar i het stekpanna tillsammans med vit lök. Salta och peppra.
    2. Lägg över i en gryta. Tillsätt timjan, rosmarin, vatten, kalvfond och balsamsirap. Låt grytan sjuda 15 min under lock.
    3. Röe ner Laga lätt och spenat. Låt grytan koka upp.
    4. Servera med kokt ris, harcots verts och sallad med rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    missQ 22 januari 2010

    Gjorde grytan idag men gjorde dubbel sats där jag, istället för kött, lade till hela (konserverade) champinjoner, charlottenlök och skivad morot. Jag hade även inköpta grytbitar av lamm som nog var större än de tänkta strimlorna. Det blev mycket gott. Jag lät det koka lite längre än i receptet för att få grönsakerna mjuka och de större lammbitarna möra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben