Lammgryta med plommon

Serverar: 4 portioner

Festlig gryta som passar lika bra att servera som vardagsrätt eller en lördagsmiddag. 450 kalorier per portion

Ingredienser

  • 500 g lammgrytbitar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 150 g skogschampinjoner
  • 6 plommon
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • Tillbehör
  • 2 plommon
  • 600 g kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg köttet i en gryta. Häll på vattnet och låt koka i 10-15 minuter. Skala och hacka löken, ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i 1 msk smör och lägg över i grytan. Koka ytterligare ca 5 minuter.
    2. Kärna ur och skär 4 plommon i bitar. Blanda ner dem och créme fraiche i grytan. Tillsätt timjan. Halvera och kärna ur 2 plommon. Servera grytan med plommonhalvor och kokt potatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben