Lammgryta med tomat och gurka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mustig köttgryta

Ingredienser

  • 3/4 kg lammkött med ben
  • eller ca 400 g benfritt lammkött av rygg eller bog
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 1/2 msk margarin
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1/2 - 1 tsk timjan
  • 1/2 - 1 tsk oregano
  • 1 - 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpure´
  • 1 burk tomater
  • ca 1/2 färsk gurka
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar.och bryn i stekpanna. Lägg över det brynta köttet i en gryta. Tillsätt mjöl,salt , peppar, örtkryddor, vitlök, tomatpure, buljong och spadet från tomaterna. Koka under lock på svag värme ca 45 min. eller tills köttet känns mört.
    2. Skär gurkan i stora tärningar. Lägg i gurkan och tomaterna och koka ytterligare 5 - 10 min. Servera med kokt ris eller potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben