Lammracks med örttäcke

Serverar: 4 portioner

Eleganta men ändå enkla lammracks är alltid imponerande och perfekta att servera vid ett speciellt tillfälle. Örttäcket innesluter de saftiga smakerna.

Ingredienser

  • 1 msk myntagelé
  • 2 sidor lammracks à 350-400 g
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp myntagelén i en liten kastrull tills den har smält. Pensla gelén över den köttiga sidan av lammracksen.
    2. Blanda ströbröd, persilja, rosmarin, salt och peppar väl i en liten skål. Strö blandningen över lammracksen, tryck till med fingrarna så att den fastnar.
    3. Ställ försiktigt lammrackensen tillsammans i en grund ugnsfast form med köttsidan utåt. Bind ihop de yttersta benen med kökssnöre om det behövs. Stek i ugnen 25-35 minuter tills genomstekt. För att vara säker på att de blir rosa inuti kan du använda en köttermometer och ugnssteka tills 58 grader.
    4. Ta ut ur ugnen och låt dem vila 10 minuter under aluminiumfolie. Ta bort snöret, lägg över på ett varmt fat och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben