Lammytterfilé med risotto

Detta var riktigt gott. Vi använde lammkottletter.

Ingredienser

  • 4 lammytterfiléer
  • 1-2 dl olivolja beroende på köttets storlek
  • 2-3 msk honung
  • färsk timjan
  • ev rivet skal av citron
  • salt
  • peppar
  • 4 dl avorioris
  • ca 20 g smör
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 100 g riven parmesanost
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Marinera köttet i honung, timjan, olivolja samt ev rivet skal av citron i 2-3 dagar. Grilla köttet så det är rosa i mitten. Salta och peppra.
    2. Fräs ris och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tilsätt uppvärmd buljong och späd sedan med vinet lite i taget. Sjud under omrörning ca 35-40 minuter. Efter ca halva tiden slå på grädden. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i parmesanosten.
    3. Servera med en god rödvinssås och goda grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben