Långpannebröd

Serverar: 1 portioner

Bröd med bikarbonat eller bakpulver i degen har kortare hållbarhet än bröd med jäst. Förvara gärna brödet skivat i frysen och tina efter behov.

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • ¾ dl mörk sirap
  • 4 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl blandade frön t ex pumpa, solros och sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna. Blanda de torra ingredienserna. Blanda sirap, fil och lingonsylt och vänd ner i mjölblandningen. Fyll formen och strö över fröna.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Skär brödet i bitar.
    4. Tips! Bikarbonat går att ersätta med dubbla mängden bakpulver.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 20 min
    32
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben