Långpannebröd

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Gott och lättlagat!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 msk sirap
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl havrekli
  • 4 dl grahamsmjöl
  • Ca 4 dl Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Häll i det ljumma vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda ner alla ingredienser utom vetemjöl. Arbeta degen. Ta till sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken. Om man villkan man blanda i rostade, saltade solrosfrön, jättegott! Täck över och låt jäsa ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop degen i bunken. Lägg den direkt i långpannan . Kavla eller platta ut den. Skåra och låt jäsa övertäckt i 30 min.
    3. Grädda i 15-20 min. Låt svalna på galler under duk.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 20 min
    32
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben