Långpannebröd

Ett bröd som passar vid alla tillfällen och brukar älskas av så väl stora som små!

Ingredienser

  • 1 1/2 liter filmjölk
  • 6 dl ljus sirap
  • 6 tsk bikarbonat
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 påse malda brödkryddor
  • 1,8 kg rågsikt
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser (det ska vara rätt smetigt) och lägg över i en långpanna. Grädda i nedre delen i ugnen först i 100°c i en timma vrid sedan upp ugnstemperaturen till 150°coch låt den ävendär gräddas i en timma. Stäng sedan av ugnen ochlåt stå på eftervärme i ca 10 min. Mot slutet kan man med fördel lägga över ett bakplåtspapper för att förhindra att det bränns ngt.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 20 min
    32
    3

    Kommentarer (1)

    jesserlis 2 november 2008

    Det här brödet gjorde min mamma när jag var liten. Jättegott med smör och ost på. Tack :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben