Långpannebröd - diabetiker

Serverar: 24 portioner

Ett mycket lättbakat bröd, enkelt även för nybörjare. Fiberrikt.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 2 msk brödsirap
  • ½ tsk salt
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl havrekli
  • 4 dl grahamsmjöl
  • Ca 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över ljummet vatten och rör om tills jästen löst sig. Blanda ner alla ingredienser utom vetemjölrt. Arbeta degen. Ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken. Täck över och låt jäsa ca 30 min. Arbeta ihop degen i bunken. Lägg den direkt i en långpanna , smord eller med bakplåtspapper. Kavla eller platta ut degen och skåra med kniv i 24 (6x4) delar. Låt jäsa övertäckt i 30 min.
    2. 15-20 min i ugn, 225¤

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben