Långpannebullar med chokladgömma

Otroligt läckra och goda bullar!

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 ½ dl kesella
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 12-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g mjölkchoklad i rutor
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Garnering
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölk och kesella och värm till 37º.
    2. Häll blandningen i degbunken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Ta mer mjöl efter hand om det behövs.
    3. Låt degen jäsa varmt och dragfritt under bakduk till dubbel storlek, 30-40 minuter.
    4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut dem till samma mått som en långpanna, 30x40 cm.
    5. Lägg den ena degplattan på bakpapper i en långpanna. Fördela chokladrutorna i rader med jämna avstånd. Lägg den andra degplattan ovanpå och tryck till med ett knivskaft t ex, så att det bildas ett rutmönster med en chokladbit inuti varje ruta.
    6. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under bakduk, 20-30 minuter.
    7. Pensla bullarna med ägg. Grädda dem mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, 8-15 minuter, i 225 grader.
    8. Låt bullarna kallna på plåten under bakduk. Ska bullarna frysas in, lyft hela brödkakan och skär upp bullarna en och en.
    9. Garnering: Smält chokladen, var sort för sig. Ringla chokladen över bullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 14 februari 2010

    Ändrat receptet, skrivit dit ugnstemp och ändrat styckena.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben