Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölk och kesella och värm till 37º.
Häll blandningen i degbunken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Ta mer mjöl efter hand om det behövs.
Låt degen jäsa varmt och dragfritt under bakduk till dubbel storlek, 30-40 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut dem till samma mått som en långpanna, 30x40 cm.
Lägg den ena degplattan på bakpapper i en långpanna. Fördela chokladrutorna i rader med jämna avstånd. Lägg den andra degplattan ovanpå och tryck till med ett knivskaft t ex, så att det bildas ett rutmönster med en chokladbit inuti varje ruta.
Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under bakduk, 20-30 minuter.
Pensla bullarna med ägg. Grädda dem mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, 8-15 minuter, i 225 grader.
Låt bullarna kallna på plåten under bakduk. Ska bullarna frysas in, lyft hela brödkakan och skär upp bullarna en och en.
Garnering: Smält chokladen, var sort för sig. Ringla chokladen över bullarna.
Ändrat receptet, skrivit dit ugnstemp och ändrat styckena.