Läckert att ställa fram en form med bullar på ett kalas. Glöm inte att lägga fram en kniv att skära med!
Ingredienser
Deg
50 g jäst
2 ½ dl mjölk
125 g smör
2 st ägg
½ dl strösocker
½ 5 tsk salt
8 dl vetemjöl
Smörkräm
100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl marsánkräm
1 st ägg
Pärlsocker
Instruktioner
Smula ned jästen i en degbunke, värm smör och mjölk till 37 grader och slå det över jästen.
Rör till allt jäst är upplöst.
Tillsätt äggen, sockret, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en deg och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
Vispa samman smör, socker och vaniljsocker.
Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen så att den täcker botten i en långpanna 30x40 cm. Bred 3 dl marsánkräm över den utkavlade degen.
Kavla ut den andra degbiten och bred smörkrämen över den. Rulla ihop och dela i 30 bitar. Lägg dem ovanpå marsánkrämen med den ena snittytan nedåt. Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.