Långpannebulla

Serverar: 4-5 portioner

Jättegott och enkelt fikabröd!

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g smält smör (marg)
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 1 dl socker
  • 1 ägg (till pensling)
  • 1/2 tsk salt
  • 11 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g smör (marg)
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • Instruktioner

    Blanda mjölken med det smälta smöret. Smula jästen i en bunke och häll i smör och mjölkblandningen. Blanda de övriga ingredienserna och tillsätt dem. (degen blir ganska lös) Häll degen i smord långpanna och bre ut den på plåten(skall ej jäsa före) Rör ihop fyllningen, klicka den ovanpå degen, ca 1 tsk i varje klick, ganska tätt. Tryck ned klickarna något. Jäs sedan i 30 min. Pensla med ägg, strö över pärlsocker. Grädda ca 15 min i 200-225 C, i mitten av ugnen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben