Ännu ett recept från "Drömmen om Toscana" av Annica Triberg. Denna sötsyrliga sidorätt har gamla anor. I trakten av vingården Terreno var det vanligt att man i skördetid tog vara på druvorna och använde dem i matlagning.
Ingredienser
8 små mogna tomater
Vetemjöl
Olivolja
½ dl gröna druvor, passerade
½ dl blå druvor, passerade
En liten klase hela druvor
1-2 msk smör
Instruktioner
Halvera tomaterna och doppa dem i vetemjöl, så håller de ihop bättre. Värm litet olja i en stekpanna och låt tomaterna bli genomvarma ett par minuter.
Värm ugnen till 150°.
Passera gröna och blå druvor och sprid ut moset i en oljad ugnsform. Fördela tomaterna ovanpå tillsammans med några hela druvor. Klicka över litet smör och ställ formen i ugnen ca 15 minuter. Ös då och då.
Låt tomaterna svalna litet och servera dem till pasta eller kött, t ex kalv.