Lantarbeterskans tomater

Serverar: 4 portioner

Ännu ett recept från "Drömmen om Toscana" av Annica Triberg. Denna sötsyrliga sidorätt har gamla anor. I trakten av vingården Terreno var det vanligt att man i skördetid tog vara på druvorna och använde dem i matlagning.

Ingredienser

  • 8 små mogna tomater
  • Vetemjöl
  • Olivolja
  • ½ dl gröna druvor, passerade
  • ½ dl blå druvor, passerade
  • En liten klase hela druvor
  • 1-2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Halvera tomaterna och doppa dem i vetemjöl, så håller de ihop bättre. Värm litet olja i en stekpanna och låt tomaterna bli genomvarma ett par minuter.
    2. Värm ugnen till 150°.
    3. Passera gröna och blå druvor och sprid ut moset i en oljad ugnsform. Fördela tomaterna ovanpå tillsammans med några hela druvor. Klicka över litet smör och ställ formen i ugnen ca 15 minuter. Ös då och då.
    4. Låt tomaterna svalna litet och servera dem till pasta eller kött, t ex kalv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben