Lasagne-Moussaka med ädelost

Serverar: 4 portioner

Låter kanongott!

Ingredienser

  • 2 paprika, gul
  • 2 paprika, röd
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 auberginer
  • 800 g nötfärs
  • 3 vitlöksklyfta
  • 140 g gräddädel
  • Rosmarin
  • 0,5 krm muskot, riven
  • 1 hönsbuljong
  • 5 dl vatten
  • Lasagneplattor
  • Instruktioner

    Pensla paprikorna med lite av oljan och ugnsbaka i 225°C ca 15 minuter. Låt kallna något. Drag bort skinnet från paprikorna. Skiva aubergine och stek i lite av oljan. Fräs köttfärsen, den hackade vitlöken och resten av oljan i het stekpanna. Smaksätt med 2/3 av ädelosten, rosmarin och muskot. Koka upp vattnet och buljongtärningen. Slå buljonen över färsen och låt koka in. Smaksätt med salt och peppar. Varva pasta, grönsaker och färs i en ugnsfast form penslad med olja. Ugnsbaka under folie i 180°C ca 45 minuter. Kom ihåg att lasagneplattorna måste vara färska eller förkokta och att folien måste sluta tätt, annars blir pastan inte mjuk. Strö över resten av ädelosten när du serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben