Lasagnerullar fyllda med zucchini, ricottaost och parmesan

Serverar: 4 portioner

Läckra rullar som gömmer sig under ett krämigt béchameltäcke.

Ingredienser

  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 zucchini
  • Olivolja till stekning
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g ricottaost
  • 3 msk pinjekärnor
  • 1 dl riven parmesanost
  • Béchamelsås
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Basilika
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tärna zucchinin fint. Skala och hacka schalottenlöken fint. Stek zucchinin glansig i lite olja. Tillsätt schalottenlök, pressad vitlök, ricottaost, pinjekärnor och riven parmesanost.
    3. Skär de färska lasagneplattorna mitt itu på längden, bred på zucchiniröran och rulla samman plattorna. Lägg rullarna i en smord ugnsform.
    4. Sås: Smält smöret i en kastrull, pudra över mjöl och tillsätt grädden. Krydda med salt och peppar.
    5. Häll såsen över lasagnerullarna. Tillaga i ugn i ca 30 minuter. Garnera med basilika och riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben