Lax- dill- och potatislåda med romsås
Serverar:
6 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
En väldigt god bjudmat.
Ingredienser
2 msk smör
400 gr färsk, gravd eller rökt lax i skivor
20 medelstora skivade kokta potatisar
3 dl hackad dill
4 ägg
4 dl grädde
200 g crème fraiche
80 g stenbitsrom
17 g dill (djupfryst)
Instruktioner
Ungsform ca. 20 * 30 cm
Smörj formen med smör. Lägg ett lager potatis i botten av formen. Varva dill, lax och potatis, toppa med ett lager potatis.
Vispa ihop ägg och grädde. Häll över och grädda i ugn 175 gr i ca 45 min.
Sås: Blanda crème fraiche, stenbitsrom och dill. Låt stå i kylskåp en stund. Servera med romsås och citron.
Liknande recept
Skink-och potatislåda
1 h
6
Kall lax- och räkpaj
4.5
30 min
4-6
22
Lyxig lax- och torsksoppa med sting
4.8
1 h 20 min
4-6
1
Lax- och avokadosallad
4.5
15 min
1
2
Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås
4
4
Smal romsås
5
5 min
4
1
Lax- och spenatpaj med dilldoft
3.5
4
3
Lax- och squashgratäng
5
35 min
4
3
Halstrad fisk med örtpotatis och romsås
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!