Lax- dill- och potatislåda med romsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En väldigt god bjudmat.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 400 gr färsk, gravd eller rökt lax i skivor
  • 20 medelstora skivade kokta potatisar
  • 3 dl hackad dill
  • 4 ägg
  • 4 dl grädde
  • 200 g crème fraiche
  • 80 g stenbitsrom
  • 17 g dill (djupfryst)
  • Instruktioner

    1. Ungsform ca. 20 * 30 cm
    2. Smörj formen med smör. Lägg ett lager potatis i botten av formen. Varva dill, lax och potatis, toppa med ett lager potatis.
    3. Vispa ihop ägg och grädde. Häll över och grädda i ugn 175 gr i ca 45 min.
    4. Sås: Blanda crème fraiche, stenbitsrom och dill. Låt stå i kylskåp en stund. Servera med romsås och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben