Serverar: 6 portioner
Tid: 20 minuter
Min absoluta favorit, snabbt och enkelt!
Skär laxen i mindre bitar. Blanda fond, creme fraiche, grädde och senap o en låg vid kastrull. Koka ihop såsen något. Lägg i fisken och sjud under lock ca 10 minuter. Hacka dillen. Rör ner dill och rom i såsen (ev, räkor) Smaka av med salt. Låt allt fåett uppkok. Servera med pressad potatis och broccoli.
Zinfandel
Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...
Hur god och enkel som helst// Thomas
Jättegott, passar både barn och vuxna. Jag serverade det till kokt potatis och använde 4 laxfiléer till samma mängd sås och det tyckte jag var lagom.
Gott! Gick verkligen hem hos barnen, o det är alltid ett plus!
Det var, är, en god fiskrätt som passade mig och gubben bra. Jag hade inte så mycket fisk till den mängden sås, kanske ca 450gr. Jag redde lite med maizena dessutom.
Jättegott! Istället för pressad potatis hade vi tagliatelle. Mums
Jättegott!! jag tyckte såsen blev lite tunn så jag redde av med lite maizena. Toppen!! kommer göra den här rätten många gånger och dessutom lämna ut receptet till vänner och bekanta. Tack
God enkel maträtt som vi åt med pasta.