Lax i krämig sås

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Min absoluta favorit, snabbt och enkelt!

Ingredienser

  • 800 g benfri lax
  • 3 msk hummerfond
  • 2 dl creme fraiche
  • 2½ dl mellangrädde
  • ca 2 msk fransk senap
  • 1 knippe dill
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • Lite salt
  • Ev räkor
  • Instruktioner

    Skär laxen i mindre bitar. Blanda fond, creme fraiche, grädde och senap o en låg vid kastrull. Koka ihop såsen något. Lägg i fisken och sjud under lock ca 10 minuter. Hacka dillen. Rör ner dill och rom i såsen (ev, räkor) Smaka av med salt. Låt allt fåett uppkok. Servera med pressad potatis och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    ThomasP 5 mars 2008

    Hur god och enkel som helst// Thomas

    Heisjo 12 mars 2008

    Jättegott, passar både barn och vuxna. Jag serverade det till kokt potatis och använde 4 laxfiléer till samma mängd sås och det tyckte jag var lagom.

    TweetyPie 31 mars 2008

    Gott! Gick verkligen hem hos barnen, o det är alltid ett plus!

    farmoringer 1 maj 2008

    Det var, är, en god fiskrätt som passade mig och gubben bra. Jag hade inte så mycket fisk till den mängden sås, kanske ca 450gr. Jag redde lite med maizena dessutom.

    drakir 22 maj 2008

    Jättegott! Istället för pressad potatis hade vi tagliatelle. Mums

    Nallepuh13 2 oktober 2008

    Jättegott!! jag tyckte såsen blev lite tunn så jag redde av med lite maizena. Toppen!! kommer göra den här rätten många gånger och dessutom lämna ut receptet till vänner och bekanta. Tack

    gittanm 3 januari 2009

    God enkel maträtt som vi åt med pasta.

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben