Lax i krämig sås.

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och jättegod.

Ingredienser

  • 800 gr benfri lax, torsk el hälleflundra
  • 1 dl vatten
  • 3 msk konc. hummerfond
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • ca 2 tsk fransk senap (efter smak)
  • 1 knippe dill, hackad
  • 3 msk stenbitsrom
  • salt
  • Instruktioner

    Skär laxen i mindre bitar. Blanda vatten, hummerfond, creme fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull. Koka ihop såsen något. Hit kan rätten förberedas. Före serveringen , Lägg i laxbitarna, hackade dillen och rommen i såsen. Låt allt få ett uppkok. Servera som en varmrätt på påskbordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben