Lax i krämig sås

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Detta receptet fick mig att BÖRJA äta lax!!!

Ingredienser

  • 800 gr benfri lax
  • 1 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 dl creme fraiche
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 bunt dill
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • salt
  • Instruktioner

    Skär laxen i mindre bitar. Blanda vatten, hummerfond, creme fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull. Koka ihop såsen något Lägg i fiskbitarna och sjud under lock i ca 10 minuter. Hacka dillen. Rör ner dill och rom i såsen, smaka av med salt. Låt allt få ett uppkok. Servera med pressad potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tiol 17 januari 2009

    Underbart god fiskrätt. Hade den som bjudrätt, och gästen bara älskade denna maten, Supergod. Hummerfonden och stenbitsrommen gör susen i denna rätten. Mycket goda smaker blev det tillsammans. MVG i betyg TIOL

    hannedal2 12 februari 2009

    En god laxrätt som känns lyxig. Romen gjorde att det såg vackert ut men tillförde inte något direkt till smaken.

    Anna72naslund 26 augusti 2010

    Går lika bra med bandspagetti till.

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben