Lax i kryddig sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Recept från DN

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé (à 125 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 knippa salladslök
  • 2 dl hackad koriander + korianderblad till garnering
  • 2 msk röd eller grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • Till servering
  • Nudlar eller ris
  • Instruktioner

    1. Stek laxfiléerna hastigt i olja, ta upp dem ur pannan.
    2. Skiva och fräs löken i oljan som finns kvar i pannan, ca 1 min. Tillsätt koriander, currypasta och 1 dl kokosmjölk. Rör om och fräs 1–2 min.
    3. Späd med resten av kokosmjölken och vattnet, sjud under lock 5 min, salta. Lägg i laxen och sjud ca 5 min. Garnera med koriander.
    4. Servera med nudlar eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben